Led osvetljenje za kuhinju – sve što biste trebali da znate

Svaka domaćica želi da ima skladnu i funkcionalnu kuhinju u kojoj će sa lakoćom spremati najuukusnija jela za svoje članove porodice.

Led osvetljenje za kuhinju – sve što biste trebali da znate

Pored adekvatnih kuhinjskih aparata i radnog prostora za pripremu hrane, vrlo je važno posebnu pažnju obratiti na rasvetu u kuhinji. Veoma je važno da osvetljenje bude tako raspoređeno da svakoj domaćici obezbeđuje preciznost pri kuvanju ili pečenju. Shodno tome, danas na tržištu imate zaista bezbroj mogućnosti kako da svojoj kuhinji obezbedite dovoljno svetla, naročito u večernjim satima.  

Nešto što se poslednjih godina pokazalo kao vrlo praktično rešenje jeste led rasveta. Ne samo da štedi električnu energiju, već svakom prostoru pruža idealnu količinu svetlosti koja je potrebna za normalno obavljanje aktivnosti. Tako, i za prostor poput kuhinje možete izabrati neki od modela led rasvete i pružiti sebi kompletan doživljaj u njoj prilikom svake pripreme obroka. 

 

Visilica Prizma zlatna V-tac

Led lusteri ili visilice mogu biti idealno rešenje ze veće kuhinje

Ukoliko ste ljubitelj klasičnih lustera ili modernih visilica, a pri tom imate kuhinju koja je nešto veće kvadrature od standardnih, možete razmisliti o ovoj vrsti led rasvete. Led lusteri definitivno nisu nešto što se preporučuje za male kuhinje zbog ograničenosti prostora, dok kod većih kuhinja možete eksperimentisati sa rasvetom. 

Led lusteri će vam pružiti odgovarajuću količinu svetlosti pa nećete morati da brinete da li ćete sa lakoćom moći da pripremate ukusne obroke. Danas u prodavnicama možete pronaći veoma moderne modele led lustera koji će svakoj kuhinji dati određenu notu elegancije i prefinjenosti. 

 

Led plafonjera sa šljokicama 3 u 1 V-tac

Led plafonjere za kuhinje sa manjim prostorom

Ukoliko u kuhinji nemate više od deset kvadratnih metara radnog prostora, da biste joj obezbedili adekvatnu rasvetu dovoljno će vam biti da nabavite led plafonjeru jačine do 24W. Ono što ih karakteriše i izdvaja od ostale led rasvete jeste velika fleksibilnost kao i jednostavan postupak ugradnje. Isto tako, led plafonjere su vrlo zgodne za održavanje. Veoma lako ih možete skinuti, prebrisati prašinu i nakon toga je vratiti. 

U svim bolje snabdevenijim prodavnicama možete pronaći različite modele. Od klasničnih koje se uklapaju skoro u svaku kuhinju, do led plafonjera sa senzorom i daljinskim upravljanjem koji će prostor učiniti neobičnim i vanvremenskim. 

Led trake za dodatno osvetljenje

Ako ste primetili da vam je radna površina u kuhinji konstantno u mraku, iako na plafonu imate određenu vrstu led osvetljenja, led trake mogu biti idealan izbor. Ne samo da ćete dobiti potrebnu količinu svetla prilikom pripreme hrane, led trake će isto tako vašu kuhinju učiniti vrlo neobičnom i nesvakidašnjom. 

Najčešće se ovaj model led rasvete ugrađuje ispod visećih kuhinjskih elemenata, tj. malo iznad radnog prostora. Da biste uopšte u svoju kuhinju mogli da ugradite led trake, biće vam potrebno nekoliko stvari. U zavisnosti od dužine led trake, zavisi koliku dužinu adaptera ćete morati da nabavite. Za ovu svrhu najčešće se koristi adapter od 12V. 

Što se tiče montiranje led traka, ono je vrlo lako. Dovoljno je da skinete celofan u koji je traka zamotana kako biste dobili traku koja je samolepljiva. Nakon toga sami je možete zalepite za one kuhinjske elemente za koje smatrate da vam nisu dovoljno osvetljeni. Na samom kraju postupka, traku treba da spojite sa adapterom i da adapter uključite u struju.