Solarna svetla za bašte kao odličan dodatak za spoljnu rasvetu

Ukoliko tražite savršeno rešenje za dekoraciju i osvetljenje vaše bašte, onda nemojte uopšte mnogo dalje da razmišljate, jer možete da pomognete i sebi i planeti, budući da solarna svetla pružaju svima šta im je potrebno.

 

Solarna svetla za bašte kao odličan dodatak za spoljnu rasvetu

Iako se do pre nekoliko decenija nije ni razmišljalo o tome da se struja može proizvesti pomoću solarne, sunčeve energije, danas imamo zgrade koje na svojim krovovima pomoću solarnih panela za sve stanove greju toplu vodu, umesto što bi to radili bojleri. Već je sasvim logično da kada je svetlo u pitanju, to onda nije nikakav problem. Dok za zatvorene prostorije ovakve promene nisu baš realne za izvesti, bašte su odlična mesta da se solarna svetla iskoriste sa svim svojim benefitima, kojih ima više. Jedan od njih je način rada.

 

Kako solarna rasveta funkcioniše?

Princip rada koji mi vidimo je zaista jednostavan, iako sklop jednog solarnog svetla nije tako lako shvatiti i razumeti. Međutim, ono šta je većini potrebno da zna jeste da na vrhu svakog svetla, bez obzira da li se radi o reflektoru, lampi, fenjeru, zidnom ili stonom svetlu, postoji jedna crna tabla, koja je u stvaru solarni panel, koji se puni sunčevom energijom tokom dana i direktno je pretvara u električnu energiju koja dalje ide u baterije. Skroz napunjene baterije, zavisno od oblika svetla, mogu raditi i do 15 sati, za šta je potrebno oko 8 sati punjenja.

Veoma je važno za odršivost solarne rasvete da se često puni i prazni, jer se korišćenjem vek njenog trajanja povećava, a kada se ne koristi, baterije propadaju i svetlo sve manje i lošije radi. Iako najbolje rade kada se pune na direktnom suncu, koje treba hvatati u najvećoj mogućoj meri, solarna svetla se pune i kada je dan oblačan i sunce se ne vidi, ali tada se baterija može maksimalno napuniti do polovine svoje snage.

 

Praktična upotreba

Veliki benefit ovog načina osvetljenja nekog prostora na otvorenom je taj što je sve vrlo praktično, pa sijalice i lampe ne vezujete za izvor električne energije, već ih postavljate upravo tamo gde su vam potrebne ili gde želite da ih vidite, bez ikakvog razvlačenja kablova i ostalog. Jednostavno, postavite na neku podlogu, okačite o zid, gredu, stavite u zemlju, sve što želite je moguće.

Praktična strana se, naravno, ogleda i u uštedi. Kako je izvor energije sunce, a to znači besplatan izvor, nećete u tom pogledu imati apsolutno nikakav trošak, a ujedno ćete učiniti veoma dobru stvar za planetu na kojoj živimo. 

Ujedno, svetlo uvek možete pomerati, nije statično, pa je to više nego praktično kod njegove upotrebe.

 

Dekoracija koju ćete obožavati

Solarna svetla, bez premca, jedna su od najlepših vrsta dekoracije, pored cveća svakako, za jednu baštu i dvorište. Cveće se noću skoro i ne vidi, a ovakvim svetlom uvek možete da učinite da se određeni delovi bašte lepo osvetle, postanu vidljiviji, a samim tim i dekorativniji, jer dekorativnih lampica u raznim oblicima i veličinama možete naći dosta, tako da će se uvek naći ona koja će se savršeno uklopiti uz cvetnjake, neke žardinjere ili saksije sa cvećem. Možete njim dekorisati i osvetliti ogradu, neke ćoškove kuće, a svakako i sto gde sedite i uživate, solarna svetla tome i služe, da pridodaju atmosferi koja opušta i usrećuje.

 

Izdvajamo iz ponude:

     

Solarna rgb led svetiljka Solaris lopta Britop

 

Kompletnu ponudu naših proizvoda iz kategorije spoljne rasvete možete pogledati ovde