Led rasveta kao sastavni deo privlačnih izloga

Izlozi predstavljaju najbolju reklamu. Dobra dekoracija je moguća samo uz adekvatno svetlo. Najbolji svetlosni efekti se postižu potencijalom led rasvete. 

Led rasveta kao sastavni deo privlačnih izloga

Izlozi predstavljaju najbolju reklamu. Dobra dekoracija je moguća samo uz adekvatno svetlo. Najbolji svetlosni efekti se postižu potencijalom led rasvete. Pravo osvetljenje upotpuniće sliku namernog ili slučajnog prolaznika i delovaće na njega „omamljujuće.“ Nažalost, većina maloprodajnih objekata ne posvećuje dovoljno pažnje ovoj temi. Mnogi su neretko loše osvetljeni te proizvodi deluju „neuverljivo.“

 

Led reflektori

Pored toga što imaju jaku moć osvetljenja koja je neophodna za obasjavanje izloga, mogu privući pažnju potencijalnih kupaca. Sama boja svetla može značajno uticati na izgled proizvoda. Na primer, materijal od kog je skrojen neki odevni komad može izgledati luksuznije. Takođe, led reflektorima se može „akcentovati“ tj. istaći određeni artikal, koji može biti nosioc prodajne linije proizvoda. Led reflektori su odličan izbor i za prodavnice i izloge sa deficitarnim/ograničenim prostorom jer njihova svetlosna moć može obasjati veće površine.

 

Sezonska dekoracija i sezonska rasveta

Svako godišnje doba sa sobom nosi i novu prodajnu sezonu, samim tim i nov enterijer i novu dekoraciju. Različita doba godine nose sa sobom i različit stepen osvetljenosti kome treba prilagoditi veštačku svetlost. Ovde na scenu stupaju i drugi proizvodi iz širokog asortimana led rasvete, kao što su: led sijalice, led svetiljke, led reflektori, led trake itd. Takođe, posoji mogućnost instalacije i visećih svetla. Celokupni prodajni obejkat i izlog možete ukrasiti led trakama ili lampicama koje bi mogle da se podudaraju sa bojama proizvoda ili materijalima od kojih su sačinjeni. Celokupni doživljaj će svakako privući potencijalnog potrošača.

 

Prilagodljivost led rasvete

Led rasveta nudi širok dijapazon mogućnosti u zavisnosti od same delatnosti i ideje kako bi trebalo da izgleda izlog. Zbog svoje praktične prilagodljivosti i instalacije led rasveta predstavlja savršeno rešenje za sve vaše zamisli. Lako se instalira i prilagođava se svakom obliku i površini. Led rasveta omogućava direktno usmeravanje svetla, kao i određivanje samog intenziteta, izbora boje svetlosti itd. Retro svetlo i dekoracija mogu učiniti da se potencijalni kupci, posmatrajući izlog, vrate u neka prošla vremena. Dok topla svetlost može oživeti maštu potencijalnih potrošača i privući ih. Led rasveta čini da kupac doživi ugodniji osećaj, da se saživi sa tematikom dekorisanog izloga i poželi da kupi neki od proizvoda. Pored toga, uticaj svetla može probuditi i znatiželju i pokrenuti potrošača da uđe u prodavnicu i vidi čega sve ima u ponudi.

Benefiti led rasvete

Rezultati psiholoških studija ukazuju da između 40 i 70 odsto potrošača donosi odluku o kupovini na osnovu 3 faktora: 1. Vizuelnog utiska koji na potencijalnog kupca ostavlja izlog, 2. Osvetljenosti, čistoće i uređenosti prodajnog objekta i 3. Mirisa koji je prisutan u prodavnici.

 

Živimo u eri konzumerizma i izražene konkurencije, te je neophodno ulaganje u dizajn, enterijer i skupo renoviranje. Sve to je moguće izvesti dosta jefitnije uz malo mašte. Led rasveta štedi novac jer je njen životni vek znatno duži od klasičnog osvetljenja. Još jedan od benefita led rasvete je i ušteda električne energije. Led osvetljenjem moguće je uštedeti i do 50 odsto više elektirčne energije, dok je trajnost led proizvoda znatno duža, čak i do 20 puta. Sve to otvara mogućnost ponovne upotrebe već kupljenih led proizvoda jer pružaju bezbroj kombinacija prilikom instaliranja, ali i u osmišljavanju različitih efekata menjajući/podešavajući intenzitet i smer svetlosti.

 

Otpornije svetlo koje čuva prirodu

Led rasveta je znatno otpornija u odnosu na sijalice sa užarenim vlaknom. Osmišljena je tako da „prkosi“ svim vremenskim uslovima. Ovo je velika prednost s obzirom na to da se mnogi prodajni objekti vode politikom „otvorenih vrata,“ što treba shvatiti u bukvalnom smislu. Tokom prelaznih godišnjih doba kao što su proleće i jesen vrata prodavnica su otvorena te vlažnost vazduha dopire i do samog izloga koji se najčešće nalazi do ulaza. Pri takvim uslovima led rasveta neće zakazati.

Led proizvodi traju znatno duže od konvencionalne rasvete. Materijali od kojih su sačinjeni se mogu reciklirati sa ostalim predmetima koji su odradili svoj radni vek. Prilikom svog rada ne proizvode visoku temperaturu te ne mogu oštetiti dekoraciju u izlogu. 

Pročitajte više o tipovima rasvete i šta je akcentualno svetlo.