Korisna led svetla za rasvetu ormara

Svi već znamo da su LED sijalice ubedljivo najbolje za rasvetu ormana. One pružaju svetlo koje je jasno i koje će predstaviti vašu odeću onakvu kakva jeste, a ne obojenu u nijansu. Uz to, sa LED sijalicama gubi se rizik pregrejavanja koji može biti prisutan u drugim, običnijim sijalicama. A na sve to dolazi i čista računica ekonomičnosti – prirodna posledica sposobnosti LED osvetljenja za podešavanje energije, to jest, njene modularnosti i prilagođivosti osvetljenja koje ono može pružiti.

Korisna led svetla za rasvetu ormara

Svi već znamo da su LED sijalice ubedljivo najbolje za rasvetu ormana. One pružaju svetlo koje je jasno i koje će predstaviti vašu odeću onakvu kakva jeste, a ne obojenu u nijansu. Uz to, sa LED sijalicama gubi se rizik pregrejavanja koji može biti prisutan u drugim, običnijim sijalicama. A na sve to dolazi i čista računica ekonomičnosti – prirodna posledica sposobnosti LED osvetljenja za podešavanje energije, to jest, njene modularnosti i prilagođivosti osvetljenja koje ono može pružiti. Pošto je sve ovo jasno, hajde da detaljnije pogledamo šta tačno možemo izabrati. 

 

LED cevi za rasvetu ormara

Prva LED sijalica koju možemo razmoti biće tkz cev. LED cev je takvog oblika da je poprilično prilagodljiva za sve vrste enterijera. Pošto je zdrava pretpostavka da su odseci i fioke unutar vašeg ormara pod pravim uglovima, to jest u obliku pravougaonika kao i sam ormar, uklopiti LED cev unutar njega nije nimalo težak zadatak. Ono pruža relativno usmereno, belo svetlo koje će biti sjajno za pružanje svetlosti Vašoj garderobi u svako doba dana. Ipak, ono ima određenih mana u odnosu na neke druge opcije. Prva od njih je činjenica da za išta sem za one, po veličini, najskromnije ormare, će biti potrebno svetlo koje manje usmerava.  Dakle, problem LED cevi je što su pomalo koncentrisane i što im je namena višestruka, i one bi svakako mogle biti upotrebljene na neke bolje načine. No, uradiće zadatak, ako nemate nikakvih drugih opcija. 

 

LED trake i svetleća creva

Svojom prilagodljivošću i modularnošću se ponajviše mogu pohvaliti LED trake. One mogu menjati boju, biti povezana za razne senzore (npr otvaranje vrata) i mogu biti prisutna u bezmalo bilo kakvom prostoru. Ove trake mogu se prikačiti na uglove ormara, gde stvaraju jedan vrlo poželjan efekat – sveprisutno osvetljenje. Tako što idu uspravno, one pružaju temeljno osvetljenje iz svih pravaca. 

Problem nastaje, pak, ako postoji dosta garderobe u centru, daleko od uglova ormara i sakrivena drugim artiklima. Uz to tu je i činjenica da su ove tračice ipak slabije u odnosu na ostale LED opcije. Ipak, smatramo ih savršenim rešenjem ako se uklope sa još jednim od opcija koju imate, a to je upravo ova sledeća…

 

Ugradna LED rasveta

Plafonske LED rozetne rešile bi problem jer bi pružale svetlo odozgo, osvetljavajći svu vašu garderobu jednako odozgo dok bi se za sve ostalo pobrinule LED trake. No, čak i bez njihove pomoće zidna LED rasveta sasvim je sposobna da Vašem ormaru pruži rasvetu. Ove sijalice mogu biti estetski vrlo lepe, dok u isto vreme bivaju sasvim praktične. 

 

#Mobiliart preporučuje - lampa za ogledalo

Najzad, hajde da pomalo porazgovaramo o specijalizavanim alatima. Vrlo je verovatno da se u okviru vašeg ormara nalazi i ogledalo. LED svetiljke za ogledala su savršeno rešenje koje vam može pružiti onaj tip osvetljenja potreban za realno sagledavanje vašeg odraza. Na ovaj način uvek ćete biti u stanju da pravilno sagledate vaš odabir odeće. 

 

 

Led svetiljka za slike i ogledala V-TAC

 

One, naravno, ne mogu pružiti rasvetu za ormar u njegovoj celosti, ali su apsolutno savršena dopuna o kojoj se sasvim sigurno treba raspitati. Naoružani ovim alatima, sigurni smo da će Vaš ormar biti sjajan!