Kako izabrati boju led rasvete za svoj dom?

Investiranje u led rasvetu je sigurno jedna od boljih investicija, kada je u pitanju uređenje stana i generalno prostora u kom boravite.

Kako izabrati boju led rasvete za svoj dom?

Investiranje u led rasvetu je sigurno jedna od boljih investicija, kada je u pitanju uređenje stana i generalno prostora u kom boravite. Led rasveta je ekološka, nema štetnih dejstava, ne utiče loše na vaš vid, odnosno na vaše oči, duže traje, najsličnija je prirodnom osvetljenju, dugo traje, ekonomična je i još mnogo toga.

Svi koji su jednom prešli na led rasvetu, nikada se više nisu vratili na običnu klasičnu rasvetu i vrlo primećuju razliku kada se nađu u prostorijama gde se isključivo koristi klasična rasveta. Ukoliko još uvek niste izabrali led rasvetu za vaš dom, ali imate to u planu, onda je važno da znate da postoje tri klasične boje led rasvete, koje se najčešće koriste:

 

Prirodna boja ili dnevna boja - za dnevne sobe, kuhinju, kupatilo

Kada se bira led rasveta za dnevne sobe uglavnom se bira prirodna boja, odnosno bela boja. To je boja led rasvete koja najbolje može da parira prirodnom svetlu. To je boja koja izuztno prija vašim očima. Uz ovu boju i led rasvetu vam se neće dogoditi da se osećate umorno. Taj efekat mogu da izazovu klasične sijalice i klasično osvetljenje, koje utiču da vam u nekom trenutku, nakon dužeg boravka u prostorji, počnu suziti oči.

Kod led rasvete u prirodnoj boji nema tog efekta. Ovo je generalno i najtraženija led rasveta kada su u pitanju kuće ili stanovi. Nju možete ugraditi u dnevnu sobu, kuhinju ili kupatilo. Isto tako ona može biti i deo vaše spavaće sobe. Ni u kom slučaju ne možete da pogrešite, pogledajte ponudu LED sijalice u više boja i tipova grla. Lusteri za dnevnu sobu su najpogodnija vrsta osvetljenja u dnevnom boravku.

 

Blago žuta boja / toplo bela - spavaće sobe

Postoji led rasveta i u ovoj boji. To je ona boja najsličinija klasičnoj rasveti koju ste do sada koristili. S tim što je led rasveta u ovoj boji značajno bolja. Ovo je tip rasvete za sve one koji vole ovaj topli efekat, dok su u stanu. To znači da vi ovu led rasvetu, odnosno led rasvetu u toplo beloj boji takođe možete da ugradite kako u dnevnoj sobi, tako i u bilo kojoj drugoj prostoriji, ukoliko vam se ovaj efekat dopada.

Naravno da preporučujemo da prirodno belu boju led rasvete ipak ugradite u kupatilo i kuhinju, jer vam je tu potrebno značajno dobro osvetljenje. To znači da vam preostaju dnevna i spavaća soba. U ove dve prostorije možete da ugradite led rasvetu u toplo beloj boji i dobićete fenomenalan efekat.

 

Hladno bela boja led rasvete - za radne prostorije u domu

Ukoliko imate radne prostorije u vašem stanu ili kući ili pak samo radne delove u okviru neke prostorije, onda bi svakako trebalo da izaberete hladno belu boju. Hladno bela boja se generalno koristi u poslovnim prostorijama, trgovinskim radnjama i drugim sličnim objektima.

Sasvim je jasno da ove boje služe kako bi istakli neke detalje i naravno kako bi uticali na produktivnost, ukoliko govorimo o led rasveti u poslovnim objektima. Vama će, ukoliko vaš posao obavljate od kuće, biti potrebna led rasveta u hladno beloj boji, koja inače ima najjači efekat. Uz ovu vrstu led rasvete moći ćete apsolutno da budete skoncentrisani na ono što radite.