Boho momenti i nežna elegancija: rasveta za novu enterijersku sezonu

Iako se LED rasveta i dalje čvrsto drži na jednoj od najviših pozicija u svim enterijerskim trendovima, dizajneri za ovu sezonu predlažu lustere kao MUST HAVE komade u svakom domu.

Boho momenti i nežna elegancija: rasveta za novu enterijersku sezonu

Iako se LED rasveta i dalje čvrsto drži na jednoj od najviših pozicija u svim enterijerskim trendovima, dizajneri za ovu sezonu predlažu lustere kao MUST HAVE komade u svakom domu.

Ako vam se neki od njih učini poznatim ili prizove neku scenu iz detinjstva, znaćete da niste pogrešili – retro lusteri sa mnoštvom detalja i staklića ponovo su ultra moderni, pa ih možete uzeti iz bakinog stana ili pak nabaviti nove i neobične modele, koji u jednom potezu definišu svaki ambijent.

 

Boho lusteri osvajaju dizajnersku scenu

Za početak, rasveta koju opisuju boho lusteri može se staviti u bukvalno svaku prostoriju – da, čak i u kupatilo – i ovo je pravilo od kog ne morate odstupati ni na koji način. Naime, lusteri u boho stilu sa mnoštvom raznobojnih detalja, od perli do visećih staklića, koje mogu pokrivati čitavu osnovu ili se pak u slapovima spuštati gotovo do polovine razmaka plafona i poda, učiniće svaki ambijent posebnim i drugačijim.

 

luster boho

 

Ovo naročito važi za prostore diskretnog nameštaja u jednoj boji i pastelnih zidova, te su boho lusteri pravo rešenje za sve koji tragaju za osveženjem prostora u jednom potezu.

 

Prozirni detalji za sve ljubitelje elegancije

Eleganciju će, sa druge strane, ove sezone odlikovati rasveta u vidu velikih lustera od 12 i više sijalica, ponovo sa mnoštvom detalja kao u boho primerima, ali pak u prozirnom i/ili belom staklu.

Pandan će joj predstavljati i detalji u prozirno ružičastim ili srebrnim nijansama, ili pak staklići u obliku suza koji se od širokog kružnog dela skupljaju i padaju naniže u vidu obrnute kupe.

Za sve one koji teže svedenosti, tu je i rasveta koju čine lusteri puder ružičaste nijanse u obliku jednostavnih polulopti, od matiranog stakla, što je dobro rešenje za sve prostore kojima treba nešto neupadljivija rasveta.

 

Bajkoviti momenti – kao iz 1001 noći

Mnoštvo detalja je, po svoj prilici, ove godine MUST kada je rasveta u pitanju, te su lusteri u formi vodopada od kristala koji se na donjem delu sastaju u obrnutu kupu momenti koji će vas odvesti u Šeherezadine priče.

Ni Aladinova čarobna lampa nije izostala kao inspiracija, barem kada je u pitanju njena forma, koja sada služi da se lusteri oblikuju u većim dimenzijama, a u boji plemenitih metala.

„Biseri“, kristali i padajući elementi su, takođe, obavezni, te će ovakva rasveta najbolje služiti većim dnevnim boravcima ili pak elegantnijim trpezarijama.

 

Rese, lišće & co: specijalni elementi za nov karakter prostorije

Izgleda da se ipak nismo mnogo odmakli od retro momenata, jer nas na samom kraju čeka rasveta koju čine lusteri sa resama, poput starih bakinih lampi. Jedinu razliku ovde čini dužina resa koje mogu dosezati i do trpezarijskog, odnosno klub stola ili stočića za kafu u dnevnom boravku.

Kristale će, u nešto svedenijim, ali opet upadljivim modelima, zameniti sitno gravirano lišće u boji srebra ili zlata. Ovakva rasveta biće pre svega namenjena kombinaciji sa drvetom u trpezarijama ili dnevnom boravku koji ima izlazak na dvorište/terasu, jer ovi lusteri u sebi povezuju taj prirodni i statement element.

Ukoliko ugradnja lustera nije opcija, u ponudi imamo veliki izbor LED plafonjera.