Prekidac

Filtrirajte proizvode

Boja tela

Boja svetlosti

Materijal izrade

Tip grla

Broj izvora svetlosti

Pročitaj više

Sortiraj:

PODNE LAMPE

Podne lampe renomiranih brendova - Brilliant, Britop, Eglo, V-tac. Veliki izbor i brza dostava za idealno osvetljenje u vašem domu.  

Podna lampa može da napravi veliki uticaj na ambijent prostora. Zahvaljujući ovim velikim svetlima, mogu se osvetliti mračni uglovi prostorije. One ne stvaraju suviše svetlosti i prave intimniju atmosferu. Kada se koriste sa drugim oblicima rasvete, postiže se slojeviti efekat osvetljenja u sobi. 

Prilikom kupovine ove vrste rasvete treba voditi računa o tipu lampe, veličini i materijalu od koga je napravljena. Pored toga treba voditi računa i o veličini sobe gde želite da postavite podnu lampu, da li je u pitanju potkrovlje ili prostorija niskih zidova. Podne lampe se najviše preporučuju za velike prostorije. Jedna od prednosti ovih lampi je što mogu da se pomeraju po prostoriji, tako da će uvek stvarati novu sliku jedne iste prostorije. Što vam daje mogućnost da sami kreirate željenu atmosferu. 

One su pogodne za one površine gde se ne mogu postaviti zidne, plafonske ili stone lampe. Ako želite da ostvarite „sit – down“ efekat preporučuju se podne lampe srednje visine, koje su u nivou nameštaja. Ukoliko želite da vaša soba izgleda veće, preporučuje se da lampe budu direktno usmerene ka plafonu i ka zidovima. 

Ako imate svetli nameštaj, idealno rešenje za vas su crne podne lampe. Za ljubitelje romantičarskog stila preporučuju se podne lampe u pastelnim bojama. Pobornicima modernističkog stila savetuju se lampe u obliku „bubnja“. 

Podne lampe se najčešće koriste u dnevnim sobama jer je najviše komada nameštaja smešteno upravo u ovoj prostoriji. Svaki od njih bi trebalo da ima svoje osvetljenje. Naravno, ne treba preterivati i postavljati ih svuda, po svaku cenu. Sve treba da deluje skladno i u ravnoteži, kako bi se dobio pravi efekat.