Upotreba LED reflektora u radionicama, halama i poslovnim prostorijama

Savremeni način života i poslovanja zahteva da uslovi za život i rad budu neodvojivi i jednaki, pa to znači da udobnost doma treba preneti u kancelariju ili proizvodnu halu. Jedan od najvažnijih uslova za kvalitetan život i efikasan rad jeste svetlost. Ukoliko želite da zaposlenima obezbedite odlične uslove za rad treba prvo da proverite da li ih „mučite“ nekvalitetnom svetlošću.

 

Upotreba LED reflektora u radionicama, halama i poslovnim prostorijama

Izaberite pravo osvetljenje

Da li ste nekada razmišljali o tome da zaposlene „mučite“ nekvalitetnim izborom svetlosti? Kako biste izbegli da neodgovarajuća svetlost negativno utiče na ljude, koji duže vreme borave u jednom prostoru, pažljivo birajte boju svetlosti. 

Izbegavajte svetlost sa hladnom belom bojom svetlosti, već se trudite da poslovne prostore osvetlite prirodnom bojom svetlosti, koja je i najprijatnija za ljudsko oko.  Osim izbora boje svetlosti, veoma je važno da precizno definišete namenu poslovnog prostora, jer kada znate koju delatnost će radnici obavljati, lako ćete odrediti i najpogodniju vrstu kao i broj LED reflektora. Izbegavajte bespotrebno preterivanje u osvetljenju, jer ukoliko postavite više reflektora, no što je potrebno za osvetljenje prostora, postižete preterivanje u osvetljenju i bespotrebne troškove. 

LED rasveta za radionice, hale,... otporna na sve uslove

Poslovne hale su često veoma hladne, iz tog razloga treba izabrati rasvetu koja je otporna na hladnoću i vlagu. Led reflektori su apsolutno otporni na hladne i vlažne uslove i veoma iskoristivi zbog niskih troškova eksploatacije, posebno treba istaći da su veoma pogodni za montažu na teško pristupačnim mestima.  

Njihovo kućište je otporno na udarce, pritom je najčešće od glatkih materijala tako da prašina klizi sa reflektora i ne zadržava se, zbog toga su veoma pogodni za prehrambenu industriju, ali su i veoma zahvalni za održavanje. LED reflektori prilikom rada ispuštaju veoma nizak nivo toplote, zbog toga su veoma praktični i odlični kao zaštita od mogućih požara koji se često dešavaju u proizvodnim prostorijama. 

Razmišljajte i o rasveti van hala

Osim u zatvorenim prostorima, LED reflektori su odličan izbor svetiljki za otvorene nadkrivene prostore, zbog toga što su otporni na ekstremne spoljašnje uslove, od natprosečno visokih temperatura, do natprosečno niskih temperatura, kao i oscilacije u temperaturi. Kad razmišljate o osvetljenju, ne mislite samo na poslovne prostorije, već i prostor oko poslovne zgrade, podzemne i nadzemne garaže i parkirališta. Da ne biste razmišljali o jednoj rasveti za unutrašnje prostorije, a drugoj za spoljašnje delove vaše firme, najbolje rešenje je da LED reflektorima rešite i jedno i drugo osvetljenje, spoljašnje i unutrašnje.  

#Mobiliart preporučuje

Velika ponuda reflektora, različitih dimenzija, ali i oblika i boja ostavlja vam mogućnost izbora. Važno je samo da odaberete svetlo koje će radno okruženje učiniti udobnim i efikasnim  i da ne preterate sa brojem reflektora u jednom prostoru. Što se tiče izgleda i dimenzija svetiljke, naravno da i o tome treba da vodite računa, ali tu imate više slobode u izboru. Ostavlja se mogućnost da birate između različitih boja i oblika, uzavisnosti da li želite da postignete kontrast u bojama zida i reflektora ili sklad.  

Kao opciono rešenje ostaju prenosivi LED reflektori koji su pogodni da osvetlite bilo koji deo u Vašem radnom okruženju i ne razmišljate o tome da će vam bilo šta pokvariti radni dan.