Objavljeno: 27.09.2019


Tim MobiliArt-a ima nekoliko saveta koji će vam pomoći da uživate u svom kupatilu. Nakon napornog dana, svako voli da ode na toplo i prijatno mesto da se malo opusti. Koje je bolje mesto za odmaranje od tople mirišljave kupke i vašeg kupatila? Pravo osvetljenje može vam pomoći da donesete osećaj odmora i opuštenosti čak i u najgorim danima.


Osvetljenje koje odgovara vašem stilu

Odaberite osvetljenje koje odgovara vašem ličnom stilu i stilu vašeg doma jer želite da se osećate prijatno kad koristite svoje kupatilo kao mesto za opuštanje. Postoji bezbroj izbora za ispunjavanje svake vaše potrebe.


Trenutni trendovi naginju ka spa izgledu u kupatilu. Kako biste postigli spa izgled odaberite elegantne, čiste linije sa elementima za kupanje i osvetljenjem. Dodajte neke smirujuće mirise i vaš će se naporan dan brzo poboljšati!


Slojevi rasvete u vašem kupatilu

Vašem kupatilu su potrebni različiti slojevi rasvete da bi sve zajedno funkcionisalo najbolje moguće. Glavno osvetljenje će uklopiti svu ostalu rasvetu koja se nalazi u vašem kupatilu. Vaše glavno osvetljenje će vam pomoći da se sigurno krećete, i da čistite kupatilo.


Dodatne svetiljke osiguravaju vam odgovarajuće osvetljenje za ličnu negu. Da biste učinili da atmosfera u vašem kupatilu bude još opuštenija, dodajte dimere. Iznenadićete se koliko često ćete da ih koristite i koliko će čitav prostor delovati drugačije.


U jedinici gde se nalazi kada i tuš razmislite o ugradnoj rasveti koja je napravljena za vlažna okruženja. Osvetljenje treba da bude dovoljno jako da možete da čitate sa boce šampona ili drugih sredstava koja koristite. 


Birajte rasvetna tela prema veličini svoje sobe

Ne bojte se da odaberete svetiljke koje odgovaraju veličini vaše sobe. Vaša glavna rasveta ne mora da bude samo svetiljka iza plastičnog poklopca. Odaberite rasvetu koja najbolje pokazuje vaš stil.


Koristite slične završne obrade

Ne mora se sve slagati. Mešanje i usklađivanje različitih stilova osvetljenja mogu vam doneti nešto neočekivano, ali i dobro. Međutim, korisno je da se prilikom izbora zadržite u sličnim okvirima. Rasvetna tela koja uključuju hrom, nikl i mesing su najlakša za kombinovanje različitih stilova osvetljenja.


Razmotrite bočno ugradno osvetljenje


Dodatno osvetljenje koje se dodaje sa strane vašeg ogledala ili čak kroz ogledalo će vam dati osvetljenje neophodno za ličnu negu, ali i efektan izgled u celokupnom dekoru vašega kupatila. Ako postavite svetla tako da budu malo iznad nivoa očiju na taj način omogućićete sebi bolju vidljivost. Što su svetla bliža vašem licu, to je osvetljenje i vidljivost bolja.


Lusteri umesto reflektora

Luster ili visilica umesto reflektora u kupatilu predstavlja odličan način da pokažete svoj stil i da dodate eleganciju vašem kupatilu. 


Izaberite LED sijalice

LED sijalice se mogu koristiti u bilo kojoj vrsti rasvete za kupatilo. LED svetla emituju manje toplote od standardnih sijalica, štede energiju i duže traju što ih čini idealnim za kupatila. Da biste maksimalno uživali u osvetljenju, instalirajte LED dimere. 


LED osvetljenje dolazi u različitim svetlosnim temperaturama. Odaberite temperaturu boje koja vam se najviše sviđa i koja vam prija. Za prirodni izgled svetlosti, odaberite LED-ove u rasponu od 4000K.