Objavljeno: 24.07.2019

Prilikom planiranja putovanja, dosta se pažnje poklanja tome u kom hotelu će se boraviti. Pored ličnih i web preporuka, veliku ulogu u određivanju koji hotel će se odabrati ima i sam imidž hotela. Bitno je da enterijer pruža utisak gostoprimstva, ali i dobrog ambijenta i atmosfere. Iz tog razloga, vlasnici hotela se uvek trude da ostave svojim ambijentom i gostoprimstvom dobar utisak na svoje goste kako bi se oni opet vratili. Rasveta u tome ima veliku ulogu, a evo i zašto:

Danas je rasveta postala prava umetnost, jer adekvatna svetlost daje drugačiji doživljaj ambijenta u kom se boravi.

Ako ste vlasnik hotela i planirate da uredite svoj hotel posebnim svetilima, obratite pažnju na sledeće stvari:


Vodite računa o vrstama rasvete

Obratite pažnju kakvo ćete svetlo upotrebiti, jer se ne koriste ista svetla svuda. Na primer nećete koristi isto svetlo u kuhinji ili svečanoj sali. Bitno je da svetlo da pun doživljaj datog ambijenta, da dobro osvetljenje i prilagodi se adekvatno boji zidova.


Vodite računa o intenzitetu rasvete u vašem hotelu

Nije ista instalacija u svim delovima hotela, jer nije ista potreba gostiju u svakom prostoru.  U hotelskim sobama nije isto osvetljenje svuda. U toletima svetlo treba da bude jače, a oko kreveta takvo da stvara osećaj prijatnosti.  Restorani imaju različito osetljenje od onog koje je na bazenu, baru, ili hotelskoj sobi. Ne gubite iz vida da svetlo utiče i na raspoloženje gostiju


Kvalitet i dizajn su bitni

Neka dizajn i svetlo budu u skladu, jer će kvalitetna rasveta podržati dizajn i dati mu još bolji efekat. Rasveta mora da bude kvalitetna jer kvalitet je ono što na kraju ostaje, sa nekvalitetnom rasvetom troškovi održavanja su veći pa će vas na kraju to mnogo više koštati. Zato na samom startu uložite kvalitetno.


Koristite LED rasvetu

Brinite o svom okruženju. Nije nepoznata činjenica da je danas veliki fokus stavljen na to da naša planeta bude što zaštićenija i da o njoj vodimo računa. Zato su LED sijalice sinonim za ekološku svesnost. LED rasveta je osvetlila industriju osvetljenja, ona je pristupačna i uvek dobar izbor. ROI rasveta takođe može biti odličan izbor jer je ekološka i isplativa u korišćenju. Led sijalice mogu biti vrlo stilizovane i moderne, ponuda ovih sijalica na tržištu je zaista široka.


Neka rasveta bude zaštitni znak vašeg hotela

Ne gubite iz vida da vaš hotel treba da bude viđen i lepo predstavljen. Mračni delovi i nedovoljno osvetljeni hodnici nisu poželjni nigde, a naročito u hotelima. Hotel koji sija je mesto koje uvek zove da mu se ponovo vratite.

Ovi saveti vam mogu pomoći da napravite ambijent koji će sa adekvatnom rasvetom biti primamljiv i poželjan za sve koji reše da borave kod vas. Pritom ćete dobiti na generalnom utisku sofisticiranosti, a obzirom da birate ekološki prihvatljivije osvetljenje, i vaši troškovi za električnu energiju će biti manji. Spajanje lepog i korisnog je uvek dobar izbor.