Objavljeno: 29.11.2018

Zahtevi poslodavca često mogu da budu veoma komplikovani. Pristisak, naporan rad, prekovremeni radni sati, sastanci vikendima, sve to vrlo često ume da izmori zaposlenog. Koliko god da volite svoj posao, nekada morate da ugodite sebi. Granica mora da postoji, jer ako se radno vreme produži i počinje da vam guta privatni život, onda bi trebalo da se zapitate šta je to što zaista želite. Nekada je teško uspostaviti granicu između privatnog i poslovnog, ali ta granica bi trebalo da postoji.

Istraživanja stručnjaka pokazala su da čovek trećinu svog životnog veka provede na poslu. Ako je već tako, onda neka vaš radni prostor bude uređen po vašoj meri. Za poslodavca najvažnija je produktivnost zaposlenog, a radno okruženje i te kako doprinosi toj produktivnosti. Ako se u okviru svog radnog mesta osećate lepo i zadovoljno, onda će i vaš doprinos i rad biti sigurno veći.

Međutim, da bi vaše sadašnje radno mesto potpuno zadovoljilo sve zahteve i bilo funkcionalno, najpre bi trebalo da ga lepo uredite. Stručnjaci za dizajn i arhitekturu utvrdili su različite načine i stilove kako bi trebalo opremiti kabinet i kancelariju i koji stil odgovara nekoj vrsti posla. Ukoliko vam deluje da nema veze jedno sa drugim, moderno osvetljenje i te kako utiče na raspoloženje i produktivnost zaposlenih, ostavlja snažan utisak na klijente, a samim tim utiče i na poslovanje.

Ako se dvoumite između klasičnih svetiljki i modernog osvetljenja, onda je led rasveta najbolji izbor. Posebno obratite pažnju na prijemne prostorije, odnosno ulazni deo, i prostorije u kojima se čeka, kao i obavljaju sastanci. To su prostori u kojima se stiče taj važan, prvi utisak, i koje treba da odišu (pozitivnom) atmosferom cele firme.Moderno osvetljena kancelarija

Iako mnogi poslodavci ne vode mnogo računa o stilu i načinu na koji je kabinet opremljen, ali i osvetljen, trebalo bi da se zna da je rasveta veoma važan faktor koji utiče na zaposlene - na njihovo raspoloženje, i na njihov celokupan učinak. Uglavnom poslodavci zanemaruju ovaj faktor, jer zaboravljaju da je svetlost ključna za dobrobit radnika.

Naime, led rasveta i paneli i te kako mogu olakšati rad zaposlenih i efikasno osvetliti prostoriju, jer je za oko neophodna adekvatna svetlost. Naime, kada je čulo vida u pitanju, trebalo bi posebno obratiti pažnju na osvetljenost prostorije u onim kancelarijama gde zaposleni pripremaju skice bilo na papiru, bilo na računaru.

Važno je imati na umu da ne bi trebalo da bude ni previše tamna, ali ni preterano osvetljena prostorija. Nijedna ovako osvetljena prostorija zaposlenima neće prijati, a samim tim će i njihova produktivnost biti slabija.

Brojne studije pokazuju da sunčeva svetlost utiče na zdravlje ljudi, ako je ima premalo ili previše ona tada utiče negativno na svakog čoveka. Radnici koji čitav dan provode u kancelariji i koji su tokom radnog vremena izloženi prirodnom svetlu biće produktivniji, jer je prirodno svetlo posebno korisno za radnike.


Led paneli - idealni za veće kancelarije


Prirodno svetlo utiče na raspoloženje ljudi, jer povećava budnost i produktivnost, poboljšava raspoloženje i doprinosi povećanju energije. Međutim, u kancelariji je nemoguće omogućiti samo prirodno osvetljenje. Treba stvoriti dobar balans između dnevnog i veštačkog osvetljenja. Na taj način inspirisaćete kako svoje zaposlene tako i klijente.

Danas se pravilno osvetljenje omogućava pomoću led panela, jer su led paneli tanke ploče, jednostavne za korišćenje i omogućavaju odličnu osvetljenost za velike prostorije. Takođe, led rasveta je veoma sigurna, a druge prednosti koje led paneli imaju jeste dug životni vek, efikasnost, ali i niski troškovi održavanja. Visokokvalitetne komponente omogućavaju dug životni vek ovih panela, a sigurno je da se nećete pokajati ako vaša kancelarija dobije upravo ovakvo osvetljenje.