Objavljeno: 29.03.2019

Za rast i razvoj dece i njihove imaginacije svaki kutak prostora u kojem borave je jako bitan. Za dečije sobe potrebna vam je adekvatna rasveta koja će na pravi način da osvetli sobu. 

Takođe je potrebno da rasveta za decu bude bezbedna i da se izbegne eventualna  opasnost koju dete može da prouzrukuje u dodiru sa lampom.  Pri kreiranju asortimana za dečije sobe posebnu pažnju obratili smo na bezbedonosni faktor tako da smo u ponudu uvrstili isključivo rasvetna tela proverenih proizvođača. Osim što dečiji program sadrži lampe, lustere i noćne lampe koje su potpuno u skladu sa sigurnosnim standardima, ponuda dečijih lampi je ispunjena raznim maštovito dizajniranim modelima za dečiji ukus.

Lampe za decu se biraju prema različitim dečijim aktivnostima i njihovim potrebama, kao i prema njihovom uzrastu. Dečije lampe mogu da stvore prijatan ambijent za dete u kojem će ono uživati tokom boravka u svojoj sobi.

Noćne lampe za siguran san dece

Noćne lampe služe da pomognu roditeljima i deci da se lakše snađu tokom noći u različitim situacijama kada se dete probudi. Ostaju upaljene tokom cele noći i daju meko i diskretno svetlo. Ovo svetlo nije upadljivo i jako, što omogućava detetu da mirno spava i da se oseća sigurno kada se probudi u sred noći jer vidi poznato okruženje oko sebe. Takođe, roditeljima je uz diskretno osvetljenje noćne lampe mnogo lakše da se kreću po dečijoj sobi bez bojazni da će probuditi svoje dete.

Za ovu namenu, u  ponudi imamo nekoliko zanimljivih modela noćnih lampi. Sve su kreirane sa interesantnim dečijim motivima i u raznim bojama tako da ih možete uklopiti u svaki enterijer. U pitanju je rasveta sa LED sijalicama koje štede električnu energiju tokom cele noći dok je lampa upaljena. Noćna LED lampa model Mesec je jedan od modela sa motivom meseca na njoj. Napravljena je od plastike u kombinaciji bele i plave boje.

Stone lampe za decu

Stone lampe se mogu koristiti za ambijentalno svetlo u dečijoj sobi kada se postave na ladice pored kreveta ili na neko postolje. Postavljaju se na noćne stočiće pored kreveta  da uvek budu blizu kad je potrebno  da se upale tokom noći. Stone lampe se koriste za radni sto za dete u školskom uzrastu kada ono čita, uči ili radi nešto za svojim radnim stolom. 

U našem asortimanu možete pronaći i prelepe modele stonih lampi za devojčice i za dečake. Model stone lampe Kinder za devojčice je u roze boji sa razigranim cvetićima. Ova stona lampa je napravljena od metala i plastike. Kinder model stone lampe za dečake je pak u plavoj boji i sa jednim od omiljenih motiva za dečake kao što je avion.

Boja i temperatura svetlosti kod dečijih lampi

Prilikom izbora lampi za dečije sobe neophodno je obratiti pažnju na vrstu rasvete. LED rasveta je štedljiva, a intenzitet svetla se meri lumenima. Za zidne lampe najbolje je izabrati one koje imaju lumen od 800 do 1100, dok je kod stonih lampi preporučljiv lumen između 200 i 450.

Temperatura boje se meri kelvinima koji određuju boju svetlosti, odnosno, ton bele boje koja može biti neutralna, topla ili hladna. Za dečije sobe preporučuju se tople nijanse bele boje tako da se uzimaju lampe koje imaju sijalice između 2500 i 3000 kelvina.