Objavljeno: 18.05.2020


Jednom kada rešite da nekretninu koju posedujete date na prodaju nije dovoljno da samo napravite par fotografija i postavite na oglase. Svako ko je makar jednom stavljao stan na prodaju ili je sam kupovap istu reći će vam koliko je tu faktora koji utiču, a da se na kraju ipal sve svodi na generalni utisak koji se stiče prilikom gledanja fotografija i same nekretnine. 

Osim što je bitno da dobro sročite oglas i pravilno odaberete kategoriju i druge filtere gde ćete taj oglas smestiti (npr. po tipu nekretnine stan/kuća, novogradnja/starogradnja, po lokaciji prodaja stanova Beograd, prodaja stanova Sabac, spratnost,...), verovali ili ne - izbor sijalica u stanu koji prodajete može u velikoj meri da utiče na prodaju. 


Kakve sijalice kupiti?

Nekada je bilo vrlo jednostavno da kupite sijalice. Otišli biste do najbliže prodavnice mešovite robe ili do salona rasvete i izabrali biste nekadašnju standarnu sijalicu. Vaš najteži izbor bio je da li da odaberete sijalicu sa užarenim vlaknom od 40 ili od 60 vati, sa mat, mlečnim ili bistrim svetlom.

Danas kada uđete u prodavnicu rasvete, imate izbor od nekoliko sijalica koje štede energiju, od CFL-a (koje sadrže živu i moraju se odlagati kao opasan otpad ), zatim su tu halogene sijalice (koje se zagrevaju - poznato je da se halogene sijalice tope kada se koriste na pogrešnom mestu i koje su od nedavno zabranjene za upotrebu u Evropskoj Uniji) i tu su LED sijalice. LED sijalice su jedini tip sijalica koje možete naći u našim salonima, a evo i zašto:

Led sijalice

Od svih vrsta sijalica, LED su energetski najefikasnije i mogu da traju čak i po 10 godina. Nekada su LED sijalice bile skupe, ali ih u našim prodavnicama i online shopu možete kupiti i po ceni od 149 rsd. Samo je bitno da budete sigurni da će sijalice koje odaberete odgovarati vašoj svrsi. Nisu sve LED sijalice zatamnjene ili na primer pogodne za upotrebu na otvorenom.


Kako LED sijalice mogu da vam pomognu da brže prodate nekretninu? 

Temperatura boje svetla u stanu koji prodajete može da utiče na na percepciju kupca, kako na fotografijama, tako i pri razgledanju stana.

Velika je razlika ako je svetlo toplo i prijatno ili u slučaju kada osvetljenje proizvodi hladnu i kliničku atmosferu. Logično je, želite da se vaš potencijalni kupac oseti toplu i ugodnu atmosferu u stanu koji prodajete i da može da zamisli sebe i svoju porodicu kako živi u njemu. 

U većini stanova se obično nalazi kombinacija CFL i LED sijalica, a više različitih tipova može biti čak i u jednoj istoj prostoriji. Prilikom fotografisanja stana za prodaju, 

sve te različite sijalice će se na fotografijama prikazivati različito. Za najbolje fotografije stana koji dajete na prodaju i za najbolje iskustvo kupca tokom razgledanja stana, sve sijalice u prostoru morale bi da se poklapaju i trebale bi da budu oko 3.000 K i sa najmanje 800 Lumena (što je ekvivalentno vrednosti od oko 60 vata). Toplo bele sijalice od 800 lumena su takođe najbolji izbor jačine i temperature boje za sobne lampe.

Izdvajamo iz ponude: 


LED SIJALICA E27 9W 3000K SAMSUNG V-TAC