Objavljeno: 29.10.2020

Govoreći o uređenju enterijera ono šta se uvek ističe kao najvažnije kako bi se istakao nečiji stil, sam ukus, ali i profesionalnost i znanje ukoliko govorimo o samom radu, jesu detalji. 

U detaljima se krije najveća čar jednog doma, poslovnog ili nekog drugog prostora koji je uredio neki arhitekta enterijera ili osoba samostalno koja u tom prostoru provodi svoje vreme. A detalja je zaista mnogo, sve što se vidi može biti iskorišteno kao detalj, ali jedan je poseban i njime može da se postigne ne samo mnogo, već sasvim neočekivano, a to je rasveta. Međutim, danas se ograničavamo na samo jedan deo rasvete, a to su stone lampe

Osvetljenje svakog prostora je od presudne važnosti, naravno, od same namene zavisi da li je potrebno da ono bude jako ili prigušeno, ali stone lampe su tu da u potpunosti promene doživljaj jednog enterijera.


Za osvetljenje u radnom prostoru

Skoro da niko ne može da zamisli jedan radni prostor bez stone lampe koja ga čini funkcionalnijim.

Prvo i osnovno svojstvo stone lampe na radnom stolu jeste da pruži veću preglednost i svetlost tokom rada, zbog čega su prevashodno postavljene. Međutim, njenim uklapanjem u celokupan enterijer, stona lampa postaje detalj koji pruža final touch svemu, kao što bi neko možda rekao, stone lampe na radnom stolu su kao završni ukrasni detalji na samoj torti. 

Njeno postavljanje ne samo da može prostor da ulepša, već da učini neobičnijim, potpunijim, ne samo funkcionalnijim, a svaki radni prostor koji prija oku funkcioniše motivišuće i utiče na povećanu produktivnost u radu.


Stone lampe u velikom broju

Moderno uređenje prostora, kako životnih tako i poslovnih, dovelo je do velike popularnosti minimalističkog načina uređenja. 

To podrazumeva postojanje jedne do dve veće lampe, uglavnom podne, koje ne narušavaju koncepciju minimalizma. Međutim, jedan sasvim drugačiji stil u prostorije uvodi stone lampe i to u što većem broju. Tako se stone lampe mogu naći na policama iza ugaonih garnitura, na policama na zidu, na različitim komadama, ali i na podu i nekim sasvim neočekivanim mestima. 

Na ovaj način se njihovim korišćenjem postiže najpre retro stil koji je takođe vrlo popularan ponovo u uređenju enterijera, ali se postizanjem različitog inteziteta osvetljenosti delova jedne iste prostorije postiže i vrlo zanimljiv izgled koji se doživljava kao vrlo prijatan i topao za boravak u njemu. Stone lampe su inače takve da čine prostor prijatnijim za boravak u odnosu na lustere, plafonjere i druge izvore osvetljenja u prostorijama.


Za postizanje određenih efekata

Funkcionalnost stone lampe je ono što je negde uvek najvažnije prilikom njihovog unošenja u bilo koju prostoriju. 

Tu su da radni prostor dodatno osvetle, da u spavaćoj sobi budu blizu kreveta, na noćnom stočiću kako bi mogla odmah da se upali i ugasi, u dečijim sobama se postavljaju kako bi se sve videlo, ali da ne remeti san i odmor deteta i slično. 

Međutim, stone lampe se mogu zbog svoje načina osvetljavanja mogu koristiti da se postignu određeni efekti. Ono što je negde najočekivanije jeste romantični odsjaj koji je uvek poželjan za neke sastanke, romantične večere, ali se može uz pomoć njih može postići i zanimljivost uz pomoć senki, pa tako imaju one koje po plafonu oslikavaju zvezde, razne oblike, što se najčešće koristi u dečijim sobama. 

Neiscrpni su načini na koje možete iskoristiti stone lampe, a najbolje je od toga uvek ulepšavaju i pružaju savršenu funkcionalnost.


#Izdvajamo iz ponude

       Marty stona lampa


Stona lampa Tobin BrilliantStona lampa Sora Brilliant