Objavljeno: 23.12.2020


Pitanje o kojem već mesecima svi govore i traže najbolje odgovore, jeste upravo dezinfekcija i sterilizacija svega onoga što nas okružuje, pa čak i samog vazduha, što je nuspojava straha i panike koje je sa sobom doneo korona virus. 

Pandemija virusa COVID-19 naučila je i navela ceo svet da šeta sa zaštitnim maska na licu, preko usta i nosa, da smanji grljenje i prisne dodire sa ljudima iz okoline, ali i da vodi više računa o svemu onome što ga okružuje.

Postoje brojni načini za dezinfekciju prostora i predmeta, od upotrebe alkohola, preko proizvoda koji su na bazi hlora, pa sve do korišćenja UV lampe za dezinfekciju. Iako su UV lampe nešto što se u najvećoj meri vezuje za zdravstvene ustanove, posebno operacione sale, danas ih ima u više oblika i koriste se kao u profesionalne, tako i u privatne svrhe.


Benefiti korišćenja UV lampe

Kako lampe za dezinfekciju koriste emisiju UVC zrakova tokom svog rada, tako je dokazano baktericidno, germicidno i vrusocidno dejstvo. To znači da UVC zračenje uništava sve one elemente nečistoća koje dolaze od mikroorganizama koji mogu dovesti do pojave neke bolesti ili zaraze, što je u današnje vreme jako bitno. U odnosu na to kolika prostorija, predmet ili neka stvar jeste, lampe za dezinfekciju kroz nekoliko sekundi ili minuta mogu sve učiniti potpuno sterilisanim i spremnim za bezbednu upotrebu ili boravak u prostoriji. Svakako, najveći benefit korišćenja lampe za dezinfekciju i sterilizaciju jeste bezbednost i sigrunost kada je zdravlje u pitanju.

Lampe za dezinfekciju se najpre mogu koristiti za dezinfekciju samih prostorija, vazduha u prostorijama, ali je pored toga vrlo važno da se sterilišu i određeni predmeti sa kojima smo često u dodiru, zbog čega su ručne UV lampe jako značajne. Možete sterilisati unutrašnjost svog automobila, volan, menjač, celokupnu unutrašnju površinu, radne površine u svom domu ili na radnom mestu, kao i brojne sitnice koje sa sobom uvek nosite. Uz lampe za dezinfekciju mogu se sterilisati mobilni telefoni, ključevi, novčanik, torba, lap top, tačnije, sve ono što je skoro uvek u rukama ili uz vas, a što je po svojoj prirodi odgovarajuća podloga za konstantno nastanjivanje virusa i bakterija. Uz sve to, možete lampom sterilisati čak i svoju zaštitnu masku, tako da ćete biti sigurni da ne postoji mogućnost da nekako u svoj organizam preko nje unesete bilo koji virus.

Najvažnije u svemu jeste postojanje svesti o zarazama, virusima uopšte, koji mogu da se spreče tako što se brine o dovoljnoj higijeni, te udaljenosti, kako se oni ne bi dalje prenosili.


#Mobiliart preporučuje

UV germicidna lampa 38W sa ozonom V-tac