Objavljeno: 12.10.2020

Godina koja je polako na isteku ostaće definitivno najzapamćenije po strahu i ekonomskoj krizi koja je nastala usled pandemije virusa COVID-19, ali ujedno i po konstantnim uputima u vezi sa merama koje moraju da se poštuju kako bi se stopa zaraženih smanjila. 

Nošenje maski, pranje ruku, dezinfekcija svega i svačega, pokazali su se kao najbolji, ali i skoro kao jedini način borbe sa korona virusom. Sasvim očekivano, poraslo je interesovanje za svim onim što može dezinfikovati razne predmete, pa i čitave objekte, a tu su se, logično, našle i UV ručne lampe.


UV ručne lampe

Kao što im i sam naziv kaže, UV ručne lampe pomažu za dezinfekciju nekih manjih površina. S obzirom da postoje statične i vrlo velike UV lampe za sterilisanje čitavih prostorija, koje se najčešće koriste u medicinskim ustanovama, UV ručne lampe su tu da svakom pojedincu obezbede neku sigurnost i svakako zdraviju, sredinu bez opasnih virusa. 

Idealne su za dezinfekciju unutrašnjosti automobila, posebno njegovih delova koji se stalno dodiruju, kao što je volan, menjač. UV ručne lampe su takođe dobre za dezinfekciju radnog prostora u vašoj kancelariji, lap topa, tastature, samog kancelarijskog stola. 

Ali, pomoću njih možete dezinfikovati i svoje ključeve od automobila, stana, firme, svoj mobilni telefon koji je inače često navođen kao predmet koji i van trenutnog stanja sa sobom nosi najveći broj bakterija, možete čak dezinfikovati svoju torbu, novčanik i slično. Sveukupno rečeno, UV ručne lampe vam omogućuju da dezinfikujete sve ono sa čim dolazite u dodir tokom celog dana, od telefona, preko garderobe, pa sve do radnog ili životnog prostora. 

UV ručne lampe se mogu koristiti inače, van priče o pandemiji, kao jedan kućni aparat od velikog značaja. Njima se mogu sterilisati četkice za zube, što je važno za očuvanja zdravlja zuba, neke četke i gedžeti koji dolaze u dodir sa kožom, a posebno su dobre u porodicama sa bebama i decom gde se koriste za dezinfekciju cucli, igračaka i svih nekih predmeta koje dete stavlja u usta.


Kako se koriste UV ručne lampe?

UV ručne lampe su vrlo jednostavne za korišćenje. Dezinfekcija se vrši tako što se UV lampa uključi i sa udaljenosti od 3 cm od predmeta se 5 do 6 puta pređe preko njega i to je sve. Zapravo, potrebno vam je svega nekoliko sekundi da neki predmet dezinfikujete uz njenu pomoć. Ono što je važno, jeste da znate da nema nikakvih štetnih hemikalija ili supstanci, budući da su to iste one lampe koje se koriste svuda za sterilisanje predmeta i prostorija. 

UV ručne lampe su vrlo modernog i lepog dizajna, pa su i sa te strane odgovarajuće svakome. Funkcioniše po principu punjenja baterije, koja se puni putem USB kabla na bilo koji strujni izvor. Samo punjenje u najvećem broju slučaajeva traje oko 3 sata, ali s obzirom na činjenicu da baterija traje oko 5 do 6 sati, većina zaboravi kada je UV lampa i punjena. Ono što je svakako najvažnije jeste uvek pročitati datu uputstvo za upotrebu, kako biste znali da je koristite ispravno, a kako je svuda možete poneti sa sobom onda ćete se uvek i osećati sigurno i bezbedno.


#Mobiliart preporučuje 

Ručna punjiva UVC lampa V-Tac


Detaljnije o ovom proizvodu možete pogledati u videu koji sledi: