Kako izabrati luster za dečiju sobu?

Najlepše je dekorisati sobu sa dečijim lusterima koji su zabavni, namenjeni deci i dizajnirani za njih, lusterima koji će se svideti vašem mališanu i uklopiti u njihov ukus. Osim što roditelji nastoje da za svoje dete izborom lustera stvore prijatnu i opuštenu atmosferu, oni traže i rasvetu koja je bezbedna za dete. 

Kako izabrati luster za dečiju sobu?

Dečije sobe zaslužuju da budu opremljene adekvatnim lusterom. Najlepše je dekorisati sobu sa dečijim lusterima koji su zabavni, namenjeni deci i dizajnirani za njih, lusterima koji će se svideti vašem mališanu i uklopiti u njihov ukus. Osim što roditelji nastoje da za svoje dete izborom lustera stvore prijatnu i opuštenu atmosferu, oni traže i rasvetu koja je bezbedna za dete. U našem asortimanu možete naći ponudu različitih dečijih lustera koji će zadovoljiti potrebe i ukus i roditelja i dece i omogućiti njihovo bezbedno korišćenje. 

Lusteri daju meko svetlo

Lusteri emituju svetlo koje nije napadno već je meko i prijatno. Kada je novorođenče u pitanju ili malo dete roditeljima je potreban luster koji će obasjavati predeo iznad mesta gde se dete presvlači i sprema. Za brigu oko dece, kad su jako mala i i kod veće dece, kad roditelji ulaze kod njih u sobe tokom noći, preporučljivo je koristiti one lustere koji imaju dimere. Dok se roditelj u sred noći brine o detetu, postoji mogućnost i da reguliše intezitet svetlosti i izbegne prejako svetlo koje smeta usnulom mališanu. 

Za ovu namenu izdvajamo model Mali mornar kod kojeg se reguliše dužina tako da roditelji mogu da postave ovaj luster na onu visinu koja im najviše odgovara. Ovaj model lustera poseduje dimer koji pomaže da se reguliše intezitet svetlosti. Telo visilice je u kombinaciji mornarskih boja - beloj, plavoj, crvenoj.

Plafonska lampa sa tri lampe, model Pirati, je dobar izbor za nešto veće sobe kada je potrebno jače svetlo. Zanimljiva je zbog motiva malih pirata na njoj što će se svideti dečacima. Dimenzije je 500 x 2015 x 140. 

Plafonjera Leptir postavlja se uz plafon i daje ravnomernu svetlost po sobi, bez pravljenja senki. Bele je boje i dizajnirana je sa raznobojnim i razigranim leptirićima po njoj.  Kružnog je oblika, dimenzija 440 x 80.

Dečije sobe zahtevaju više tipova osvetljenja

Pored lustera za dečiju sobu su potrebna i druga rasvetna tela. Ostali tipovi osvetljenja pomažu detetu i roditeljima da se lakše snalaze u različitim situacijama. Razni tipovi osvetljenja se mogu prilagoditi detetovom uzrastu.

Noćne lampe ostaju upaljene tokom noći radi sigurnosti. One imaju  slabo svetlo koje je taman toliko dovoljno da osvetli sobu tokom noći. Služe u situacijama kada se dete probudi noću. Uz noćnu lampu se ne uplaši u mraku i soba mu deluje kao poznato okruženje, tako da može da nastavi dalje da spava. 

Stone lampe su definitivno potrebne kada dete konačno krene u školu. Ovo su lampe na kojima se usmerava direktna svetlost kada dete za stolom uči i na kojima se lako menja pravac svetlosti. Kao veoma praktične lampe za dečiju sobu su se pokazale zidne lampe. One nemaju jaku svetlost i stvaraju umirujuću atmosferu. Potrebne su onda kada dete ide na spavanje ili se tek rasanjuje. Pošto su u pitanju lampe koje stoje na zidu smatraju se bezbednim. Naročito su sigurne da se koriste za malu decu koja ne mogu da ih dohvate ili slučajno dodirnu i obore, a praktične su što su uvek pri ruci roditeljima.  

Pored dečijih u ponudi imamo mnoštvo modernih lustera za ostale prostorije u domaćinstvu.